GAG kaotab Kalamaja õppehoone puhveti menüüst ebatervislikud tooted ja tõstab toodete hinda
Kooli direktor Hendrik Agur teatas lapsevanematele saadetud kirjas, et menüü muutub alates 2. maist.
"Kaotame müügist kõrge suhkrusisaldusega, hüdrogeenitud taimerasvade ja säilitusainetega tooted. Asendame need tervislike vahepaladega, milleks on näiteks pähklid, rosinad ja maasikad. Alles jäävad ka praegu müügil olevad puuviljad, porgandid, võileivad, tortiljad, salatid ja maitsestamata veed," seisis teates.
Direktor põhjendas muudatust sellega, et GAGi üks põhiväärtustest on tervislikud eluviisid, mille alla kuulub ka tervislik toitumine.
Aguri sõnul peaks koolipuhvet õpetama lapsi tegema nii koolis kui ka iseseisvalt väljaspool kooli tervislikumaid valikuid. Kõige nooremad õpilased saavad koolist kaasa oma esimesed tarbimisharjumused, mis peaksid olema laste tervise seisukohast õiged.
"Märgin ära, et toodete hinnad tõusevad, kuna tervislik ongi kallim," lisas ta.
Testime Kotzebue maja puhvetit ja kutsume ka vanemat kooliosa sinna einestama, et teha muudatused tervislikkuse poole ka vana maja puhvetis. Samuti on teretulnud uudistama kõik vanemad, kellel asja vastu rohkem huvi.