“T1 ei ole üks järjekordne karp. Ruutmeetrite asemel hindame me sisu, kompaktsust ja mugavust. Kilomeetrite läbimise asemel väärtustame külastajate aega ning pakume neile neljal korrusel ühtset loogilist tervikut. T1 Mall of Tallinn on justkui avatud linnaruum, kus ühe katuse all sulatatakse kokku elamused, naudingud ja meelelahutus ning loomulikult klassika – kauplemine,“ rääkis T1 Mall of Tallinna arendaja, Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor.

Pool aastat enne keskuse avamist toome teieni kolm kõige olulisemat põhjust, miks T1 Mall of Tallinn on ainulaadne ja muudab tõenäoliselt paljude arusaamist sellest, mida tähendab uus ja kaasaegne kaubandus- ja meelelahutuskeskus.

Esiteks – emotsioonid, naudingud ja meelelahutus. Sidudes julgelt kokku kaubanduse ja meelelahutuse asetab T1 end uue maamärgina mitte ainult Tallinna siluetile, vaid võtab vähemalt ühes võistluses „kõige esimese“ tiitli kogu Euroopas. Nimelt kerkib keskuse katusele, merepinnast 120 meetrini ulatuv 27 soojustatud gondliga vaateratas. Ainuüksi see atraktsioon, mille sarnaseid on maailmas vaid viis ja needki ainult Aasias asuvate keskuste katustel, lisab Tallinnale ühe tõmbekeskuse, mis üksinda toob siia tuhandeid uusi turiste.
Keskuse katusele kerkib merepinnast 120 meetrini ulatuv soojustatud gondliga vaateratas.

See ei ole kaugeltki kõik. Vaateratta alla, keskuse neljandale korrusele, rajatakse Skypark meelelahutuskeskus. Sinna tuleb Euroopa kõige suurem batuudiala koos Eestiski täiesti uute batuudi-palliväljakutega. Samuti 10meetrised ronimis- ja turnimislinnakud, liumägede ja labürintide väljakud, 360⁰ 4D kino, autodroom, sünnipäevatoad, toitlustuskompleks nii pidude kui kogu meelelahutusala teenindamiseks ja veel palju muud.

Enam kui 6500 ruutmeetrise ehk jalgpalliväljaku suuruse meelelahutusala üks suurim trump on pealinnas juba ammu oodatud teaduskeskus. Seega, nagu arvutused näitavad – vähemalt viis-kuus tundi peaks vanematel olema mureta, lastel ei hakka igav.

Ja veel – kogu Balti ja Põhjamaade regioonis jõuliselt laienev rahvusvaheline kinokett Cinamon rajab just siia oma lipulaeva – kobarkino koos maailma moodsaima tehnika ja mugavaima sisulahendusega. Rääkimata mahemarketist, kümnetest restoranidest ning täiesti uue nurga alt Tallinnale avanevast imelisest vaatest.

Teiseks – sisulahendus ja teenusdisain. On ilmselge, et mööda maad madalate lagedega laiuvate ja labürinte meenutavate kaubanduskeskuste aeg on kogu maailmas möödas. E-kaubanduse järjest jõulisema pealetungi tingimustes peab kaubandus- ja meelelahutuskeskus oma külalistele järjest enam tekitama tunde, et seal viibimine on omaette emotsioon mitte ainult värskete sisseostude, vaid kogu miljöö ja õhustiku tõttu. Just seda T1 Mall of Tallinna uus kontseptsioon pakubki.

Ligi seitsme meetrini ulatuvad kaupluste ja koridoride laed, ligi kuue meetrised kaupluste vaateaknad ning kaks hiigelsuurt aatriumi, mis kõrguvad läbi nelja korruse ja toovad keskusesse päikese. Nii nende kui veel mitmete muude elementidega luuakse siin keskuses külalistele tunne, et nad viibivad pigem tänaval või pargis, mitte ahistavas ruumis.

Kolmandaks – asukoht. Vaieldamatult on asukoht T1 Mall of Tallinna üks suurim trumpkaart kõikide uute kaubanduskeskuste ees, mida täna ja tulevikus rajatakse ükskõik millisesse Euroopa pealinna.

Kaubanduskeskusest saab sisuliselt värav kogu linnale.
Tallinna südalinn jääb keskusest vaid mõne kilomeetri ja lennujaam kõigest ühe kilomeetri kaugusele. Keskuse ees, uuel linnaväljakul, peatub tramm, mis toob külalised südalinnast lennujaama ja vastupidi. Keskuse ühes servas hakkavad peatuma kaugliini bussid, mis sõidavad Peterburi, Riiga ja Tartusse. Teise serva kerkib aga Eestit kogu Euroopaga ühendava Rail Baltica peaterminal, kuhu saabub peagi sadu tuhandeid turiste aastas.

Fakt, et ühest kaubanduskeskusest saab sisuliselt värav kogu linnale või et selline uus sõlmpunkt kerkib otse ühe pealinna südamesse, on Põhjamaade ja Euroopa mõistes ainulaadne, kinnitavad spetsialistid.

See on T1 Mall of Tallinn
  • 55 000 ruutmeetrit ostupinda ehk üle 200 kaupluse
  • 12 000 ruutmeetrit meelelahutusala, millest
  • 7000-ruutmeetrine Skypargi kogupere meelelahutuskeskus
  • 5000-ruutmeetrine restorani- ja kohvikute ala
  • 1500 parkimiskohta
  • 120-meetrise tipukõrgusega Euroopas ainulaadne vaateratas keskuse katusel
  • 5–7 meetri kõrgused laed
  • 4 korrust
  • investeeringu maht 70 miljonit eurot
Jaga
Kommentaarid