Circle K mootorikütuste kategooriajuht Ivo Popp räägib, et seadus tähendab seda, et nii diislikütus kui ka bensiin 95 saavad uue koostise ja neile lisandub biokütuse komponent. Kütused muutuvad järgnevalt:

mai 2018

-bensiin 95 muutub ja saab tähise 95E5, kus on 5% kogumahust biokütust.
-bensiin 98 jääb samaks
-diislikütus muutub ja saab tähise D B3.5, kus on 3,5% biokütust.

aprill 2019

-bensiin 95E5 muutub ja saab uue tähise 95E10, kus 10% biokütust.
-bensiin 98 jääb samaks
-diisel D B3.5 muutub ja saab tähise D B7, kus 7% biokütust.

Tasub teada, et tanklates ei hakata kasutama 95 E5 tähist, jääb ikka 95 või 98. Seega ei maksa tarbijal otsida tankurilt, et kas biolisandiga kütus on tähistatud eriliselt või mitte.

Popi kinnitusel võivad kõik autod kasutada 95E5 kütust, kuid 95E10 puhul peab juba eraldi üle vaatama, kas auto mootor selleks sobilik on. "Erinevatel markidel on erinev loogika," selgitas ta. Täpsemalt saab uurida maanteeameti kodulehelt.

Samuti on biokütus erinev fossiilkütusest selle poolest, et see on vee suhtes väga tundlik. "Tarbija jaoks tähendab see seda, et ei tasu täitsa tühja paagiga sõita, muidu võib vesi mootorisse sattuda," ütles Popp.

Popp lisab, et biokütuse seadus toob endaga kaasa ka hinnatõusu. "Võib eeldada, et kütuse hind tõuseb kuni paari sendi võrra, sest biokütust on kulukam toota. Täpsem arv oleneb sellest, kuidas konkurents paika paneb," ütles ta.