Kuid ka tulevikumasinatel on oma nõrkused, mis muudavad nad inimeste sarnaseks. Üks asi, mis mõlemaid ärritab, on vali heli.

Euroopa kauplejad õppisid seda läinud nädalal omal nahal tundma, kui Nasdaqi serverid pea terveks päevaks olid välja löödud DigiPexi andmekeskuses Stockholmi lähedal Väsbys. Seda intsidenti sai ka Eestis otse kogeda, kuna nii aktsiaturud kui võlakirjaturud olid kauplemiseks maas nii Rootsis, Taanis, Soomes, Eestis, Lätis, Leedus kui Islandil. Rootsi valitsus pidi seetõttu isegi riigivõlakirjade pakkumise edasi lükkama. Nasdaq lennutas kohale uued serverid.

Müra tuli tuletõrjesüsteemist. Selle asemel, et hävitada serverid üleujutusega, kasutatakse andmeladudes sageli hapniku väljaimemist ja tuld kustutava gaasi serveriruumi laskmiseks tulekahju kustutamiseks. 18. aprillil aktiveerus tuletõrjesüsteem ja gaasi ruumi tungimine oli nii valju heliga, et see kahjutas Nasdaqi servereid. Kusjuures tulekahjut ei olnudki.

Varem on sarnast valju tuletõrjegaasi heli probleemi esinenud näiteks Hollandi suurpanga ING Rumeenia andmekeskuses. See välistas panga klientidel võimaluse oma raha kätte saada, sest nii internetipank kui sularahaautomaadid jäid andmesideta.

Vali heli lööb Siemensi andmetel segamini kõvaketaste kirjutus-lugemispead. Testide põhiselt piisab 110 detsibellist, et mõningal määral mõjutada kõvakettaid, olenevalt müra sagedusest. Motherboardi andmetel võis andmekeskuse tuletõrjesüsteem hakkama saada enam kui 130 detsibellise heliga. Sama võimast heli võib kogeda lennukikandjal kui hävituslennuk stardib 15 meetri kauguselt.