„Ka Nordea ja DNB esimene samm siit lahkumisel oli ühise Balti panga tegemine Luminori nime all,“ rääkis ta.

Konkurents äriklientidele pärast väheneb, muretses ta. Kui klientidel tuleb laene refinantseerida või tahetakse uusi laene võtta, siis läheb laenu võtmine marginaali vormis kallimaks.

„Eks Danske Bankist tekkiva tühimiku peavad ära katma kodumaiste pankade kasv ning pensionifondid, kes võiks raha välismaistesse indeksifondidesse viimise asemel võlakirjadesse investeerida,“ ütles Arakas.

Kohalikud omavalitsused, kes on saanud Danske Bankist soodsat finantseerimist, peaksid laenude lõppedes vaatama teiste pankade poole või mõtlema võlakirjade väljalaskmisele.

„Tartu linnal on näiteks oma võlakirjad,“ märkis ta.

Kümme aastat kestnud tsükkel, kus laenukulu aina väheneb, on muutunud või muutumas, rääkis ta viidates varem aset leidnud Euribori ja ka riskimarginaali languse koondmõjule.

Danske Banki Eesti juht ütles Ärilehele, et Danske Bank lõpetab järkjärgult Eestis ka kohalike omavalitsuste teenindamise. Samuti lõpetab pank Baltimaades privaatpanganduse klientide ja kohalike äriklientide teenindamise. Jäädakse teenindama vaid Skandinaavia suuri ärikliente ja nende tütarfirmasid.