Yandex.Taxi tellimiseks on vaja lihtsalt avada rakendus ja sisestada sihtkoht. Teenus ise määrab kasutaja asukoha ning saadab auto. Yandex.Taxi algoritmid hindavad kaugust ja liiklusummikuid ning leiavad auto, mis saab kõige kiiremini kohale jõuda.

Erinevalt teistest sarnastest teenustest arvestab Yandex.Taxi sõidu täpset hinda kohe pärast lähte- ja sihtkoha andmete sisestamist. Reisitasu ei muutu, isegi kui sõiduaeg suureneb ummikute tõttu. Sõidu eest võib maksta sularahas või pangakaardiga rakenduses, summa debiteeritakse automaatselt.

Teenusel hakkab kehtima kaks tariifi: Economy ja Comfort. Comfort tariifis on D- ja kõrgema klassi autod, näiteks Toyota Avensis 2017.a. ja VW Passat 2017.a. Economy tariifis on B- ja C-klasside autod, näiteks Opel Astra.

Sõidu alustamise tasu Economy tariifi järgi ei ületa 1 eurot, see hind sisaldab 0,5 km ning 5 minutit ootamist, edasi maksimaalselt 0,55 eurot kilomeetri kohta. Igaminutilist tarifikatsiooni ei toimu.

Alates 1. maist kuni 20. maini teeb Yandex.Taxi kõikidele kasutajatele Tallinnas kaardiga maksmisel 50% allahindlust (kuid mitte rohkem kui 3,5 eurot) iga sõidu eest. Näiteks maksab sõit Eesti Kunstimuuseumist Lasnamäe Prisma kaubanduskeskuseni umbes 1,65 eurot ja sõit Eesti Meremuuseumist Vesilennuki tänaval kuni Tallinna lennujaamani umbes 2,30 eurot.

Tellimuste jaotamisel võtab rakendus ka arvesse autojuhi reitingut, mis põhineb kasutajate tagasisidel ja statistikale sõitude kohta. Kõrgema reitinguga autojuhid saavad tellimusi esmajärjekorras. Kui reisija unustas oma asju autosse või tahab esitada küsimust - ta saab kirjutada rakenduse vestlusesse. Klienditeenindus töötab ööpäevaringselt, 7 päeva nädalas.

Yandex.Taxi ei tööta otseselt autojuhtidega. Teenus teeb koostööd ainult ametlike taksoparkidega, kellel on taksoveoluba. Tallinnas on teenusega ühendatud üle 300 auto kümnest taksopargist, kes on Yandex.Taxi partnerid.

Eesti on teine ELi riik, kus Yandex.Taxi alustas oma tööd. 15. märtsil hakkas ta käivitus teenus Lätis: esimese kuu jooksul Riias rakendust kasutas viiskümmend tuhat inimest. Kokku tegutseb Yandex.Taxi 300 linnas kümnest riigist. Rakendus Yandex.Taxi on tõlgitud 15 keelde.