Ettevõtete ekspordikäive kasvas samal ajavahemikul 24% võrra, sealjuures olid peamised sihtturud Soome ja Läti, eksootilisematest riikidest saadeti kaupa ka näiteks Kasahstani ja Afganistani. Toorpiima ostsid Tere ja Farmi Piimatööstus esimeses kvartalis kokku 40 000 tonni.

„Meie fookus on efektiivsuse parandamisel, ekspordil ning nutikal tootearendusel,“ ütles AS Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Katre Kõvask. „Oleme suutnud viimase aastaga liikuda väga palju lähemale stabiilsele ja jätkusuutlikule kasvule oma peamistes tootegruppides. Viimase jooksva aasta pingutused eksportturgudel hakkavad kandma esimesi vilju ning kuigi konkurents on väga tihe, on meie toodete kvaliteet piiri taga hinnatud ning kavatseme ekspordi kasvu nimel loomulikult jätkuvalt tööd teha,“ lisas ta.

„Tulevikku vaatame optimistlikult ning oleme kindlad, et keskendudes oma põhitegevusele, suudame kasvada nii kodu- kui eksportturgudel,“ märkis Katre Kõvask. „Oma töös kasutame jätkuvalt nii Tere kui ka Farmi kaubamärki, mis mõlemad tuntud ja hinnatud nii Eestis kui eksportturgudel. Jätkub töö ka tootearendusega ning loodame veel selle aasta sees üllatada paljude põnevate uudistoodetega. Kõik meie kolm piimatööstust töötavad hea koormatusega, samas on meil ka piisavalt kasvuruumi, tagamaks ettevõtete arengut."