"Smartlynxi saaga ei lõppe, sõbranna istub kinni Tenerifel, lend pidi väljuma täna kohaliku aja järgi kell 22.30, kuid on edasi lükatud 07.20 peale," rääkis hädas oleva reisija sõbranna.

Inimesed saadeti hotelli hommikust lendu ootama. "Ei öeldud, miks lend hilineb ja mis toimub," lisas ta.

Mitmete Eesti reisibüroode tellimuslende teenindava SmartLynxi lennud on sel nädalal mitu korda tunde või lausa kümneid tunde hilinenud.

Täna hilines mitu tundi Tallinnast Hispaaniasse Barcelonasse väljuma pidanud lend.

Lennujaamas oodanud reisija rääkis, et Tallinnast päeval väljuma pidanud SmartLynxi lend lükati juba mitmendat korda edasi. "Viimase seisuga peaks lend väljuma kell 19.30, kuigi lennujaamas juba keskpäevast ootavad inimesed hakkavad sellessegi usku kaotama," ütles reisja.

Hiljem lükati SmartLynxi lend edasi juba kella 21.20 peale. Lõpuks väljus lend kell 21.41.

Mitu päeva Hurghadas, 16 tundi Tallinna lennujaamas

Esmaspäeval kirjutas Kasulik, kuidas eestlased olid mitu päeva lõksus Egiptuse kuurortlinnas Hurgadas, kuna SmartLynx oli lennu korduvalt edasi lükanud.

Üks reisija rääkis, et ta on juba teist päeva koos teiste eestlastega Egiptuse kuurortlinnas Hurghadas lõksus ja reisijate seas valitseb täielik teadmatus, mida edasi teha.

Teisipäeval oli probleeme Tallinnast Antalyasse väljuma pidanud lennuga. Kell 8 hommikul pidanuks Tallinna lennujaamast väljuma SmartLynxi lennuk Antalyasse, ent lend lükati seitse tundi edasi ehk esialgse informatsiooni kohaselt pidi lennuk väljuma kell 15. Delfi lugeja, kes niisamuti lennuki väljumist ootab, tõdes, et inimestele teavitati vaid, et tegu on tehnilise rikkega. "Muud meile ei öeldud," märkis ta.

Siis lükati aga lennureis hoopiski südaööni.

Nördinud olid teisedki Antalya lendu ootavad reisijad. "Olen täiesti nördinud, sest tulin selle lennu tõttu juba eile Tallinna ja ööbisin hotellis, et jõuda hommikul kell 6 lennujaama. Ja nüüd on väidetav väljumisaeg kell 15. Hommikul anti iga reisija kohta vaid 10-eurone kupong," pahandas reisija, kes samuti Delfiga ühendust võttis.

SmartLynxi pressiesindaja Ilva Priedniece ütles mõlemal korral, et lennukil on tehnilised rikked, kuid muretsemiseks pole põhjust. Reisijatele jagati ka toiduvautšereid.

SmartLynxil oli ühe reisija sõnul teisipäeval probleem ka Tallinnast Reusi suunduva lennuga, mis väljus küll õigeaegselt kell 5.25 hommikul, kuid pöördus enne kõrguse täiskogumist tagasi
Tallinnasse. "Seisime Tallinnas kella seitsmeni, kui tehniline
hooldus ja tankimine said tehtud ja startisime uuesti, õnneks edukalt," märkis reisija.