„Ma olen üürimajade vastu ja see on ka minu erakonna seisukoht, sest mida vähem riiki, seda parem on,“ ütles riigikogu liige ja majanduskomisjoni esimees Sven Sester. „Prognoosi kohaselt tõusevad palgad pea 6% igal aastal veel vähemalt neli aastat järjest ning kodu ostes on kinnisvarasse investeerimine kindlasti mõistlik, sest turg paneb hinnad paika ning kinnisvarale leidub alati ostja.“

RE Kinnisvara juhatuse liige Monica Meldo sõnul tehakse täna järelturu korteritega 70% tehingutest ja 30% uute korteritega. „Uue varad ostjad on 25 – 35 eluaasta vahel perekonnad, kes otsivad uut kodu. Üldiselt väga vana pinda nad näha ei taha ja klassikaline nõukogudeaegse korteri vastu on huvi väga väike.“

„Täna on inimestel vaba raha ja kui see seisab, siis nähakse võimalust investeerimiseks. See hoiab ka nõudlust kõrgemana. Täna võiks teatud linnaosades olla pakkumist isegi rohkem,“ lisas Meldo.

„Kuidas me saame öelda, et vanem kinnisvara on vähem populaarne, kui 70% sellest tehakse tehinguid?“ vastandus kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark. „Tallinna elanike arv on 450 000 peale jõudnud, mis teeb 50 000 rohkem kui 2004. aastal. Kas elanike arv ka nõudlust juurde tekitab, seda näitab aeg. Laulva revolutsiooni põlvkond on kahjuks otsa saamas ning see laine tuleb kinnisvaraturule. Kui rääkida getodest, siis pigem ei teki need Tallinnas piirkonna kaupa, vaid hoonete kaupa,“ märkis Toompark.

„Luksuskinnisvara arendajale ma ei julgeks soovitada, et pange hoogu juurde ning mikrokorterite turust, ma pean tunnistama, et päris hästi aru ei saa,“ lisas Toompark.