Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna juhataja Kaupo Heinma ütles Delfile, et Eestis kehtib tootjavastutus rehvidele, mootorsõidukitele, akudele ja patareidele, elektri- ja elektroonikaseadmetele, põllumajandusplastile ning pakenditele. "Nende toodete ning pakendite tagasivõtmise ning käitlemise kulud kannavad isikud, kes neid turule lasevad," ütles Heinma.

Mitmetes riikides on sarnast põhimõtet rakendatud ka mitmetele teistele toodetele, nagu näiteks ajalehed ja reklaamid, määrdeõlid, tekstiilitooted ja ka mööbel.

"Eestis ei ole hetkel planeeritud täiendavaid tooteid tootjavastutusega hõlmata," sõnas Heinma. "Teisalt peame leidma lahendusi erinevatest toodetest tuleneva keskkonnamõju vähendamiseks ning üheks tõhusamaks meetodiks on tootjavastutuse rakendamine," lisas ta.

Heinma kinnitusel toetab ministeerium igati mööblimüüjate Asko ja Sotka algatust vabatahtlikult tootjavastutuse põhimõtteid rakendada. "Sellest võiksid eeskuju võtta ka teiste toodete müüjad."

Koostöös Uuskasutuskeskusega annavad Asko ja Sotka mööblikauplused oma klientidele võimaluse vana mööbel ära anda, suunates korraliku ja kasutuskõlbliku mööbli uuesti ringlusesse. Asjad, mis kasutust ei leia, lähevad ümbertöötlemisele.