Mulluse suurima investeeringu kogus 240 miljoniga Transferwise, Skeleton kaasas 15 ja Jobbatical 3,5 miljonit eurot.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor startup ettevõtluse erialajuhi Andrei Hrustaljovi sõnul hakkavad Eesti idufirmad küpsesse faasi jõudma. “Laienetakse ja palgatakse inimesi juurde. Idufirmade tasutud tööjõumaksud kasvasid aastaga kolmandiku võrra 36 miljonini,” rääkis Hrustaljov.

Mullu lõi idufirmadest enim uusi töökohti Taxify, mis kasvas 136 inimese võrra. Transferwise palkas 98, Pipedrive 61, Starship 29 ning Cleveron 28 uut töötajat.

“Lõbusa äpi suudab pea igaüks valmis teha, aga suureks kasvanud tarka ettevõtet on väga keeruline arendada. Värskelt ükssarveks ehk miljardiäriks kasvanud Taxify puhul on märk suurest ambitsioonist see, et mitte Uber ei ostnud Taxify’d ära, vaid Taxify üritab hoopis ise hiinlaste ja sakslaste raha ning Tartu Ülikooli arendustoega maailma vallutada,” tõi Hrustaljov välja.

“Taxify viimase aja tegevuses ei saa märkamata jääda liitumine Uberi-vastase ülemaailmse liiduga, samuti Eesti tippteadlaste rakendamine ja nüüd sideme loomine Saksa autotööstusega. Tundub, et taksoäpifirma asemel on Taxify aina enam täisvereline tehnoloogiaettevõte – koht, kus arendatakse täiesti uut tehnoloogiat, mis muudab miljonite inimeste elusid üle maailma. Vähem nagu Eesti Uber, rohkem nagu Eesti Tesla,“ lisas Hrustaljov.

Startup Estonia kohaselt tehti mullu Eesti idufirmadega mitu olulist tehingut – uue omaniku leidsid Teleport, PlanetOS ning ZeroTurnaround.