Reporter Keiu Virrole rääkis arendusest Egert Milder, kes kohapeal projekti veab. Kellele need eluasemed mõeldud on? Miks eestlased Gruusias tegutsema hakkasid? Milline näeb paik välja? Kõike seda vaata ja kuula videost ning imetle pildidelt.

Tbilisi Hills kinnisvaraarenduse näol on tegemist Gruusia mäeharjal asuva 331 hektariga, mis jääb Tbilisi vanalinnast 20 sõiduminuti kaugusele. Kuna kinnistu asub pealinnast 300 meetrit kõrgemal, siis ei avane mitte ainult panoraamvaated orus asuvale linnale, vaid ka igas ilmakaares olevatele Euroopa suurimatele Kaukaasia mägedele.

Kaamos Kinnisvara kaasosalusel arendatav kinnisvaraarendus on Gruusias ainulaadne veel selle poolest, et selle sama ala 57 hektarile rajati äsja Gruusia esimene täismõõtmetes 18-rajaga golfiväljak, mida käis isiklikult avamas Eesti president Kersti Kaljulaid. Ülejäänud alale on planeeritud 3000 eluaset - villad, eramajad, paarismajad ja kortermajad, millele lisaks rajatakse ka koolimaja, lasteaed, SPA-hotell, kauplus ja kõiksugused spordiväljakud. Kuna tulevast elanike arvu võib võrrelda poole Viljandiga, siis eeldatav projekti pikkus on 15 kuni 20 aastat. Hetkel on põhirõhk infrastruktuuri rajamisel ning teede ehitusel. Esimesed eramajad valmivad 2018. aasta suve lõpus, mille arhitektuurse väljanägemise eest vastutavad lisaks Gruusia ja Portugali arhitektidele ka omad Maarjamaa mehed ja naised büroodest Allianss Arhitektid, Kadarik Tüür Arhitektid, Eero Palm ning Janno Põldme. Tänaseks päevaks on Eesti investorid investeerinud juba üle 30 miljoni euro ning kogu investeeringu suuruseks hinnatakse umbes miljard eurot.

Millised majad sinna tulevad?

Arhitekt: Allianss Arhitektid

Arhitekt: Eero Palm

Arhitekt: Balesiashvili (Gruusia)