Selveri kommunikatsiooniekspert Karl-Villiam Vaserik ütles Kasulikule, et nad pakuvad hetkel iseteeninduskassades sularahas makse võimalust Narvas Astri ning Tallinnas Järve Selveris.

"Narvas, kus sularaha makse võimalusega terminalide arv on suurem, on teenus väga hästi vastu võetud. Sularahamaksete osakaal on ligikaudu viiendik. Tallinnas on üks terminal ja osakaal madalam," ütles Vaserik.

"Lähtudes kaardimakse suurest populaarsusest, ei plaani me hetkel kõikidesse kauplustesse sularaha makse võimalusega SelveEkspresside lisamist, küll ei välista, et tulevikus need mõningatesse kauplustesse lisanduvad," selgitas Vaserik.

Maxima pressiesindaja Marit Liik räägib, et tuginedes Maxima jaeketi väljatöötatud põhimõtetele, milleks on ostjate heaolu nimel töötamine, siis sularahamakse võimalusega iseteeninduskassa on selle põhimõtte loogiline osa. "Kliendid hindavad sularahamakse võimalusega iseteenindust kõrgelt ja selle tunnistajaks on ka ettevõttesisene statistika, mis näitab iga kolmanda Maxima kliendi makse sooritamist iseteeninduses. Juba seetõttu lisame sularahamakse võimalusega iseteeninduskassasid käesoleval aastal ka kauplustesse lisaks," ütles ta.

"Täna on Maxima hüper-, supermarketites ja kodukauplustes paigutatud sularahamakse iseteenindused ja käesoleval aastal saab neid ka juurde lisatud."

Liik räägib, et sularahamakseid saab teostada järgnevate linnade Maxima kaupluste iseteeninduskassade alas: Tallinn (nii Haabersti kui Linnamäe hüpermarketites, kummaski kaupluses 4 sularahamakse iseteeninduskassat ehk SCO), Tartus, Põltsaamaal, Raplas, Saue, Maardu, Märjamaa, Viimsi, Keila, Keila, Kuressaare, Valga, Võru ja Pärnu.