Kelt ütleb, et aastate jooksul on erinevaid petukirjade skeeme olnud väga erinevaid ja enamik nendest skeemidest on organiseeritud kolmandates riikides. Seetõttu jäävadki Eesti politseil käed lühikeseks.

„Isegi kui esimene ülekanne tehakse Euroopa riiki, siis liigutatakse raha kohe edasi ja meil on tagantjärele midagi raske ette võtta," rääkis Kelt.

Keldi sõnul on seepärast oluline suhtuda kriitiliselt kirjadesse, mis ei ole saaja poolt oodatud, mille päritolu ja saatja on tundmatu ja kus palutakse mistahes vormis raha maksmist.

„Oleme ikka toonud paralleeli, et võõrale inimesele tänaval me ju pelgalt paari lause peale suuremas summas raha ei jaga, samasugune ettevaatlikkus peaks säilima ka kirja teel küsitavatesse summadesse. Alati tuleb meeles pidada, et enne mistahes lepingusse astumist tuleb endale põhjalikult selgeks teha kõik kaasnevad kohustused - sh lugeda mõttega läbi kogu seotud materjal/leping, konsulteerida spetsialistidega ning teha taustakontroll. Selliselt vähendame oluliselt võimalusi langeda pettuse ohvriks," ütles Kelt.

Loe konkreetsest petukirjast lähemalt siit.