„Eestis asendab autodokumente juhi ID-kaart, kuid Lätis, Leedus, Soomes või kaugemal sõites peavad kaasas olema juhiluba ja auto registritunnistus. Enamuses EL-i riikides on vaja liikluskindlustuse tavapoliisi, kuid asjaajamise lihtsuse huvides tasub kaasa võtta roheline kaart,“ ütles PZU kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhataja Urmas Saar.

Roheline kaart on kohustuslik Venemaal, Ukrainas, Valgevenes, Šveitsis, Horvaatias ja paljudes teistes riikides. Roheline kaart on trükitud dokument, mille saab liikluskindlustuspoliisiga sõidukile tellida kindlustusettevõttest tasuta ning PZU kliendid saavad teha seda lihtsa veebivormi abil.

Auto või mootorratta juht peab olema sõiduki omanik, kasutaja või vastutav kasutaja ehk siis tema nimi peab olema registritunnistusel. Kui seal sellist kirjet ei ole, siis peab juhil olema notariaalselt kinnitatud volikiri sõiduki kasutamiseks (soovitatavalt inglise keeles).

Suurema kindlustunde annab välismaal sõites kehtiv kaskokindlustus, mis võiks sisaldada tasuta autoabi kogu Euroopas. Venemaal, Ukrainas, Valgevenes kehtivad kindlustusettevõtetel sageli eritingimused, millega on soovitav end kurssi viia.