Neste Eesti peadirektori Dennis Antamo sõnul esitavad tarbijate ootused ja kiiresti arenev autotööstus kütusetootmise sektorile uusi väljakutseid. „Neste Porvoo kütusetehase labor on spetsialiseerunud puhtamate ja keskkonnasäästlikumate kütuste väljaarendamisele, mis on sobilikud põhjamaistesse oludesse. Kütusearenduse valdkonnas on Neste täna maailmas kindlalt esirinnas,“ rääkis Antamo.

Antamo ütles, et Neste Futura bensiinide uuenenud koostis kaitseb mootorit, vähendades mootorisisest hõõrdumist. „Lisasime Futura bensiinide koostisesse aineid, mis tekitavad töötavas mootoris kolvi ja silindri seina vahele õhukese kaitsva kihi. Selle tulemusena kasutab mootor kütusenergiat efektiivsemalt ning kütusetarbimine väheneb. Samuti aitavad kütuses sisalduvad uued lisaained kaitsta ja puhastada mootorit, mille tulemusena mootori eluiga pikeneb,“ jätkas ta.

Optimeeritud hübriidmootoriga autodele

Võrreldes teiste kasutusel olevate bensiinidega tekitavad uuenenud Futura bensiinid vähem kasvuhoonegaase, sest selle kütusekoostise puhul tarbib mootor vähem kütust ning mootoritöö on puhtam.

Antamo sõnul aitab uute Futura bensiinide kasutamine vähendada nii õhku paisatavate kasvuhoonegaaside hulka kui ka sõiduki poolt tekitavaid heitgaaside koguseid. „Neste Futura bensiinid on hea valik hübriidmootoriga autodele: tulemuseks on suurem töövõime ja kütus säilib bensiinipaagis kauem, samuti kaitseb kütus mootorit korrosiooni eest,“ rääkis Antamo.