Kui õnnetuse põhjustaja on sõiduki juht, siis üldjuhul teatakse, et autole tekkinud kahjud aitab katta kaskokindlustus või tuleb need kõrvaldada enda vahenditega. Küsimused tekivad aga siis, kui õnnetuse põhjustaja on jalgrattur.

Jalgratturi süül sõidukile tekitatud kahjusid saab sisse nõuda jalgratturilt, kaskokindlustuse olemasolul saab pöörduda ka kindlustusseltsi poole ning omavastutuse osa kahju põhjustajalt tagasi nõuda.

Kui autole on sõlmitud vaid kohustuslik liikluskindlustus, siis tuleb osapooltel kahjude korvamise osas ise kokku leppida ja hüvitist saab nõuda vaid jalgratturilt. Liikluskindlustus kahjustatud sõiduki kahjusid ei korva.

Kahjuhüvitise sissenõudmiseks on oluline iga juhtum osapooltel sündmuskohal korralikult fikseerida. Kui kokkulepet sõlmida ei õnnestu, siis tuleks juhtunust teavitada ka politseid. Päästeametit ja politseid tuleb kindlasti teavitada juhul, kui jalgrattur või autojuht on saanud kokkupõrke tulemusel tervisekahjustusi.

Kuigi jalgrattale liikluskindlustust sõlmida ei saa, pakuvad erinevad seltsid sageli kodukindlustuse juurde laiendatud vastutuskindlustust.

See katab enamasti ka kolmandale isikule õigusvastaselt tekitatud kahjud ning kindlustuskaitse laieneb üldjuhul ka pereliikmetele.