Tallinna Autobussikoondis (TAK) on saatnud Tallinna transpordi- ja keskkonnaametile kirja, kus juhib tähelepanu mitmele parandamist vajavale veale. TAK-i arengudirektor Koit Kaevats teatas, et kuigi bussiliiklus on seni normaalselt sujunud, on neil mõned ettepanekud, mis muudaks busside töö terminalis veelgi ohutumaks ja täpsemaks.

TAK-i bussijuhtide kinnitusel on terminali põrand bussiliikluseks libe, seda eriti märjana, vihmase ilma korral.

Näiteks laulupeoaegne tugev vihm põhjustas busside külglibisemist, samuti rataste puksimist kohaltvõtul ja tõusule väljasõidul. TAK tegi ettepaneku leida probleemile lahendus enne sügisesi suurvihmu.

Terminali sissesõidu kaldteel on profiiliparandus purunenud ja välja tulnud. Teekatte märgistus on peaaegu maha kulunud. Samuti tuleks joonida peatuskohtade märgistuseks liikluseeskirjas ettenähtud kollane siksakjoon.

Linna transpordi- ja keskkonnaameti Viru väljaku bussiterminali sektori juhtivspetsialist Taavi Toomsalu rääkis, et juba lähipäevil planeeritakse sissesõite parandama hakata, seda teeb Merko Ehitus. “Samal ajal otsivad nad ka paremaid lahendusi bussipeatuste osas. Jooned on tõesti kulunud, pärast lahenduste väljatöötamist tuleb peale ka joonemärgistus,” rääkis Toomsalu.

Uus terminal läks linnale maksma 60,6 miljonit krooni.