Täna hommikul kell 9.30 Tallinnast väljuma pidanud Malta-suunaline lend lükati edasi ja see väljub alles homme hommikul kell 7.00. Sellest tulenevalt on ka Malta-Tallinna suuna lend lükatud edasi ja see jõuab praeguste andmete kohaselt Tallinnasse homme kell 15.40.

Põhjusi SmartLynxi lendude hilinemise taga ei osanud lennujaama kommunikatsioonijuht kommenteerida.

Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuhi Margot Holtsi sõnul ei oska lennujaam veel öelda, mis võis olla täpne probleem, miks algselt Maltalt väljuma pidanud lennu väljumine 24 tundi edasi lükkus.

„Kui Maltal tekib tehniline probleem, siis meie siin Tallinnas ei tea, milles asi olla võib. Kui tehniline rike olnuks Tallinnas, oskaksime täpsemalt kommenteerida,“ selgitab Holts.

SmartLynxi kinnitusel on tegemist lennukirikkega, mis lõi segi planeeritud lennugraafiku.

„Lennud Tallinn–Malta MYX 519 ja Malta–Tallinn MYX 520 on edasi lükatud kuni 24 tundi. Kõiki reisijaid on sellest teavitatud reisikorraldajate kaudu. Lennule registreerimise lauad lennujaamades avatakse algselt plaanitud aegadel nii, et iga lennujaama jõudev inimene saab kõige värskema informatsioonil,“ selgitas SmartLynxi esindaja Ilva Priedniece.

Reisijad, kes vajavad hotelli, saavad majutuse ja ka transpordi majutuskohta. Samuti anti kõigile reisijatele 10-eurone toidukorra vautšer nii algselt planeeritud lennu väljumise hetkel kui ka asenduslennu toimumise ajal. Praegu on lennujaamas 20 reisijat, mõned neist võtsid vastu ka majutuse pakkumised.