9. juulist hakatakse remontima Tallinna-Pääsküla lõigu teist teed. Kui seni on rongid saanud linna sees nii sõitmiseks kui ka peatumiseks kasutada vaid Tallinnasse siseneval suunal olevat teed ja platvorme, siis alates 9. juulist saab tööpäevadel kella 10:40-st kuni 21:40-ni rongiliikluseks kasutada üksnes linnast väljuvat suunda. Elron palub Tallinna-Pääsküla lõigul reisimisel olla tähelepanelik, jälgida ooteplatvormidel olevaid infosilte ning valida rongi ootamiseks õige platvorm. Hommikul ja hilisõhtul on mõlemad teed rongiliiklusele avatud ning rongid väljuvad tavapäraste platvormide äärest.

„Remonttööde tegemine on paratamatu, et rongiliiklus oleks ka edaspidi kiire ja mugav. Kes hommikusel või hilisõhtusel ajal on sõitnud Tallinnast Pääsküla suunas, on kindlasti juba märganud, kui palju sujuvam ja vaiksem on sõit äsja rekonstrueeritud lõikudel,“ sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. „Arusaadavalt toob remont kaasa olulisi häireid rongiliikluses, mistõttu oleme palunud Eesti Raudteel töid teha suvisel ajal, kui sõitjaid on vähem. Hea meel on, et saame nädala sees pakkuda rohkem ühendusi Kloogaranda. Soovitan seda võimalust puhkuste perioodil kindlasti kasutada, sest sealne liivarand on kindlasti oluliselt privaatsem Tallinna linnas olevatest.“

Seoses remonttööde liikumisega teisele teele hakkab kehtima ka uus sõiduplaan, samuti muutuvad mõnede reiside väljumisteed Balti jaamas. Riisipere ja Kloogaranna suunal reisijatel on tööpäeviti vajalik enamikul juhtudel teise rongi ümber istuda. Tallinnast välja sõites tuleb sellistel puhkudel kõigepealt minna Tallinna-Paldiski rongile ja vastavalt Keilas või Kloogal teise rongi ümber istuda. Kui ümberistumine on vajalik, on see sõiduplaanis ka välja toodud. Kuna Tallinna ja Keila vahel on käigus oluliselt vähem ronge ning sõitjaid seetõttu tavapärasest rohkem, ei ole Tallinnast ajavahemikul 15:00-18:40 väljuvatel tipptunni reisidel jalgratastega rongi sisenemine lubatud. Ajutine keeld kehtib Tallinna-Pääsküla lõigul. Rattad soovitame võimalusel jätta rongijaama, sõita teistel aegadel (nt kasutada väljumist kell 18:45) või sõita rattaga Pääskülani, kust edasi on juba lubatud sõita rongiga.

Nädalavahetustel toimib Läänesuuna rongiliiklus tavapäraselt ning kasutada saab tavapäraseid ooteplatvorme, ent sõiduplaanis on ka siis muudatusi.

9. juulist kehtivad sõidupaanid on leitavad Elroni kodulehelt, tasuta rongiinfot jagab ka ööpäevaringne infotelefon 616 0245.