Tallinna lennujaama kodulehelt on näha, et reis Tallinnast Madridi pidi väljuma täna hommikul kell 9, kuid nüüd on väljumisajaks hoopis 23.00.

SmartLynxi pressiesindaja Ilva Priedniece kinnitab, et lend hilineb. "Lend MYX 353 hilineb rotatsioonilistel põhjustel. See tähendab seda, et selle hilinemise on põhjustanud varasemad hilinemised," ütles ta.

"Töötame selle nimel, et säärased asjad järgmiste lendude puhul ei juhtuks. Praegu on lennunduses kõrghooaeg ja ka meie lennupark on väga hõivatud. Kui mingi hilinemine toimub, on väga keeruline lennukeid edaspidi graafikus hoida," sõnas Priedniece.

SmartLynxi on sel hooajal kimbutanud kroonilised jamad. Viimane hilinemine oli alles möödunud reedel, kui reis Maltale lükati edasi 24 tundi.

SmartLynxi kinnitusel oli tegemist lennukirikkega, mis lõi segi planeeritud lennugraafiku.

„Lennud Tallinn–Malta MYX 519 ja Malta–Tallinn MYX 520 on edasi lükatud kuni 24 tundi. Kõiki reisijaid on sellest teavitatud reisikorraldajate kaudu. Lennule registreerimise lauad lennujaamades avatakse algselt plaanitud aegadel nii, et iga lennujaama jõudev inimene saab kõige värskema informatsioonil,“ selgitas Priedniece

"Reisijad, kes vajavad hotelli, saavad majutuse ja ka transpordi majutuskohta. Samuti anti kõigile reisijatele 10-eurone toidukorra vautšer nii algselt planeeritud lennu väljumise hetkel kui ka asenduslennu toimumise ajal. Praegu on lennujaamas 20 reisijat, mõned neist võtsid vastu ka majutuse pakkumised," ütles ta toona.