Veebikonstaabel Maarja Punak teateb, et talle ja ka teistele politseinikele on tulnud teateid sellise hoidiku müümise kohta, millega väidetavalt on hea jälgida GPS-kaarti. "Tegemist ei ole ebaseadusliku tootega, kuid range soovitus on seda mitte kasutada," räägib ta.

Ta toob välja järgmist:

1. Kinnitus takistab roolist korralikult kinnihoidmist. Kriitiliseks läheb see siis, kui teel on näiteks ootamatu takistus.

2. Kinnitus koos selles oleva mobiiltelefoniga takistab kiiruse ja muude märgutulede jälgimist. Probleem tekib siis, kui kiirust täpselt nägemata see sõiduk liigub lubatust aeglasemalt ja pidurdab üldist liiklusvoolu või ületab sootuks kiirust, rääkimata sellest, et võidakse sõita ilma ohtlikku rikke tuld märkamata ja seetõttu sõidukile kahju teha.

3. Nii mugavalt lähedal olev mobiil ahvatleb juhti kasutama seda ka muudeks tegevusteks. Olgu selleks siis videokõne või InstaStory, niipea, kui pilk ei ole enam teel, on põhimõtteliselt tegemist liikluses osaleva sõidukiga, millel puudub juht.

"Mulle meeldib üks palju tähelepanu saanud välismaine säuts sisuga "kui su Snapchati story on lihtsalt üks minut sellest, kuidas sa sõidukit juhid ja laulule kaasa laulad, siis ma teavitan sellest sinu kindlustusfirmat." Jah, oleks päris huvitav teada, kui paljud eestlased jätaksid juhtides kõrvaliste asjadega tegelemise, kui nad teaksid, et taolise video saatmine kindlustusfirmale tõstaks nende riskikoefitsendi kõige kõrgemale tasemele (teisisõnu: muudaks kindlustuse hinna kallimaks)?! Praegu sellist seadust pole, kuid minu arust on mõttel jumet. Kui on mõni parem idee juhtide korralekutsumiseks, siis võite need kommentaaridesse lisada," kirjutab Punak.