26-aastane Billy McFarland on vaatamata oma noorusele suutnud rikaste ja ilusate taskutest varastada umbes 26 miljonit dollarit. Eelmisel aastal organiseeris ta koos räppari Ja Rule'ga ühel Bahama saarekesel Fyre Festivali. Tegemist pidi olema ülimalt luksusliku muusikaüritusega, mille VIP grupipileti eest küsiti veerand miljonit eurot ning kus teiste seas pidid esinema Blink-182 ja Migos.

Reaalsuses kujutas festival endas telkidesse majutatud ala, kus tippkoka söögi asemel pakuti juustuvõileibu ning isegi veest tuli puudus. Festivaliala oli täis vägivaldseid pätte ning metsistunud koeri. Kirsina tordil ei tulnud ükski esinejatest kohale.

Selle märtsi alguses tunnistas McFarland ennast inimeste petmises süüdi ja ootab kohtuotsust, mis võib juba üksi ta kuni neljakümneks aastaks trellide taha viia. Ometi tuleb välja, et kautsjoni vastu vabaduses olnud mees ei olnud oma tegevust sugugi lõpetanud. Ta lõi ettevõtte NYC VIP Access, mille kaudu müüs pileteid eksklusiivsetele sündmustele nagu Super Bowl, Coachella festival või suisa õhtusöök hirmkuulsa korvpalluri LeBron James'iga.

Loomulikult ei saanud piletiostjad lõpuks kas üldse piletit või siis vähemalt täpselt õiget ostetud piletit. Üks paar Floridast, kes ostis 2018. aasta Grammydele kaks 700-eurost pääset ja lendas ürituseks spetsiaalselt New York'i kohale, saadeti uksel minema, sest piletid polnud autentsed.

McFarlandil õnnestus oma teist skeemi läbi viia neli kuud ning selle aja jooksul viieteistkümnelt inimeselt 100 000 dollarit välja petta. Seekordsel kinnipidamisel talle loomulikult enam kautsjonivõimalust ei jäetud ning ootab 26. juulil toimuvat kohtuistungit. Kokkuleppemenetluse alusel võib mees loota kaheksa- kuni kümneaastasele vangistusele.