Rahvusvaheline toiduainetööstuse ettevõte Greenyard kutsub tagasi oma Ungari tehases 13.08.2016-20.06.2018 toodetud külmutatud köögiviljatooted võimaliku listeeriabakteriga (Listeria monocytogenes tüvi) saastumise tõttu.

„Toodete tagasikutsumine ei tähenda, et need on tegelikult saastunud, kuid rakendame võimalikult palju ettevaatusabinõusid, sest toiduohutus on meile esmatähtis. Kutsume need tooted kaubandusest ja tarbijatelt tagasi ning palume neid mitte tarbida. Vabandame klientide ees tekkinud olukorra pärast," rääkis Härmavilja tootejuht Helena Alesma.

Toodete põhjalikul kuumutamisel listeeriabakter hävib, kuid neid tooteid ei tohi tarbida. Ilma põhjalikult läbi keetmata toodet ei tohi kompostida ega ära visata. Tagasikutsumisest on teavitatud Eesti Veterinaar- ja Toiduametit.

Tagasikutsutavad tooted: Panniroog (Härmavili 400g); Hernes, mais, porgand (Härmavili 400g); Praadimissegu kartuliga (Härmavili 400g) ja Mais (Pinguin 2,5 kg). Greenyard on nende toodete tootmise ajutiselt peatanud. Teisi Härmavilja tooteid saastumise oht ei puuduta.

Eestis ei ole saastumisohu kahtlustusega toodete tarbimisest haigusjuhtumeid esinenud. Härmavilja toodete edasimüüja AS Balbiino teeb toodetele regulaarselt analüüse, listeeriabakteri esinemist kontrollide käigus avastatud ei ole.

Toote tagastamiseks palume kirjutada aadressil info@härmavili.com. Kaubanduspartneritel on palutud tooted müügilt eemaldada.