"Suvisel ajal, kui inimesed on pikemalt kodust ära on, kipuvad ka pikanäpumehed ja muud kurikaelad ringi luusima. Ei tasu nende elu ettevaatamatusest lihtsamaks teha," tuletab Eesti korteriühistute liidu juhatuse esimees Andres Jaadla meelde.

7 soovitust, kuidas puhkusel olles kodu turvalisus tagada:

  1. Enne kodust lahkumist veendu, et aknad ja uksed oleksid suletud. Üle tasub kontrollida rõdu uks, aknad ja hilisema paanika vältimiseks võib teha suletud akendest-ustest pildi, et olla nende turvalisuses kindel.
  2. Kindlasti tasub lülitada välja elektriseadmed, et vältida tulekahjude tekkimist. Muuhulgas tasuks võtta seinakontaktist välja ka tarbetuna seisvad laadijad ja pikendusjuhtmed.
  3. Vali endale usaldusväärne koduhoidja, kes saab kodul silma peal hoida ja postkasti tühjendada, et täis postkast kurikaeltele silma ei jääks. Vajadusel saab koduhoidja ka toataimi kasta.
  4. Ära jaga puhkusele minekut avalikult sotsiaalmeedias. Puhkusepildid on toredad ja meeldivad kõigile, kuid võivad anda ka märku ka kurjategijatele, et kodu on valveta.
  5. Kodu aitavad kaitsta turvalised lukud, valvesüsteemid ja muu taoline. Lisaks on tänapäeval võimalik turvasüsteemi abil kodus toimuvat jälgida reaalajas näiteks nutitelefoni abil. Lisaks tuleb abiks kodukindlustus, mis kataks võimalikud kahjud.
  6. Pane kindlasse kohta ära lapsekäru ja jalgratas, mis tihti koridoris seista võib. Puhkuselt naastes ei pruugi see enam samal kohal olla.
  7. Anna korteriühistule teada oma toimivad kontaktid, et neil oleks võimalik näiteks avarii korral ühendust võtta. Uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohasel korteriomanik kohustatud teatama korteriühistule oma olemasolevate sidevahendite andmed, eelkõige telefoninumbri või elektronposti aadressi.