„Hommikuti on seis parem, õhtuti vajab parandamist. Täna hommikul vahemikus 7.30-9.00 läbi viidud vaatluslend osutas, et liiklusummikute osas on tervikuna olukord veidi paranenud,“ sõnas Tallinna linnapea Taavi Aas linna pressiteenistuse vahendusel. Aas küll ise lennureisil kaasas ei käinud, kuid oli transpordiameti raporteeritud tulemustega rahul.

Linnavalitsusele lennusõiduga kulutusi ei tekkinud. Tegemist on PPA-lt tellitud liiklusjärelevalve keskuse korralise lennuga, kuhu kaasati seekord transpordiameti esindajad.

Aas osutas, et hommikune rahunemine Tammsaare-Tondi-Rahumäe ristmikul on märk sellest, et ajastus on teeremontide puhul kriitilise tähtsusega.

„Igal muul ajal oleksime raskemas seisus. Juuli on teetöödeks parim aeg, mil see põhjustab kõige vähem ebamugavusi, sest on puhkuste aeg ja inimesed sõidavad linnast ära.“

Vaatluslennu puhul hakkas silma ka see, et Pirita ja Russalka ümbruse juures oli hommikul samuti liiklus suhteliselt sujuv, kehvem on olukord õhtuti.

Aas möönis, et kohati võib linn taas umbe minna, seda eriti suurürituste ajal nagu eilne Guns’N Rosesi kontsert.

Tallinna linnavalitsus paneb südamele, et suuremate teetööde piirkondi tasub võimalusel siiski vältida või varuda nende läbimiseks küllalt aega.

Hea pealinnas liikleja, kas nõustud linnapea tehtud järeldustega?