Ettevõtte kommunikatsiooni- ja turundusjuht Risto Sülluste võttis kokku enamlevinud küsimused, mis puudutavad septembris jõustuvat uut maksesüsteemi.

Milleks on muudatus vajalik?

Neste uuendab makseterminale, et need oleksid vastavuses pankade ja pangakaartide väljastajate uuenenud nõudmistega. Kasutusele võetakse uus tarkvara ning makseterminalidele paigaldatakse uued ekraanid, teist tüüpi motoriseerimata kaardilugejad ning lisatakse viipemakse võimalus.
Uuendus on tingitud Visa ja Mastercardi soovitusest, et igal pangakaardi omanikul peab olema automaatteenindust kasutades võimalik ise valida, millise summa eest ta tankida soovib. Sellega tagatakse, et tarbijal oleks parem kontroll oma raha üle.

Kuidas automaattanklate makseterminalid töötavad?

Kui tasute automaattanklas pangakaardiga, siis uusi makseterminale kasutades saate valida, milline summa teie pangakontolt maksimaalselt broneeritakse. Kui olete tankimise lõpetanud, siis teie poolt valitud broneering vabastatakse ning kontolt võetakse maha reaalne ostusumma.

Milline broneeringusumma tuleks valida?

Soovitame valida broneeringusumma vastavalt sellele, kui palju kavatsete kütust tankida. Kui juhtub, et valite suurema summa kui teil hetkel kontol on, siis teadke, et enamus Eesti pankasid broneerib kontol reaalselt olemasoleva summa ning selle piires saate ka tankida.

Kuidas tankida täispaaki?

Kui soovite tankida täispaaki, tuleks valida suurem summa - näiteks 100 eurot, mis katab täispaagi maksumuse. Valikus on erinevad summad ning “muu summa”, mis võimaldab teil ise summa suuruse üle otsustada. Kui olete tankimise lõpetanud, siis teie poolt valitud summa broneering vabastatakse ning kontolt võetakse maha reaalne ostusumma.

Kui palju saab tankida viipemaksega?

Väiksema kütusekoguse ostmisel saab tasuda viipemaksega ning sellega saab täna tankida 25 euro eest kütust.

Mis on motoriseerimata kaardilugeja?

Uutel makseterminalidel on motoriseerimata kaardilugejad - see tähendab, et kaart jääb alati nähtavale ning te saate selle igal juhul kätte. Eesmärk on vältida juhtumeid, kus makseterminal neelab teie kaardi ja ei tagasta seda.

Millal võetakse kasutusele uue tarkvara ja uued makseterminalid?

Uus tarkvara ja uued makseterminalid võeti Neste poolt esimesena kasutusele Soomes. Kuni septembrini paigaldatakse uusi seadmeid Neste jaamadesse Eestis, Lätis ja Leedus.

Kuidas uusi makseterminale kasutada?

Esimest korda uut makseterminali kasutades tuleks jälgida ekraanil olevaid juhiseid Neste maksekaardi ja pangakaardiga maksmise erinevuste kohta.