Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido toob välja, et kuna hoidiste tegemine on olnud sel suvel suures hoos, siis möödunud nädalal vähenes paaris kaupluses hetkeks tavalise valge suhkru valik, kuid juba järgmisel päeval olid kõik sortimendis olevad suhkrud taas riiulil.

Delfi Kasulikule saabunud vihje kohaselt oli näiteks Laagri Coopi Maksimarketis probleem konditsioneeriga, sest poes oli kohutavalt palav

Miido selgitab, et Laagri kaupluses andis ebatavaliselt soe ilm tõepoolest müügisaalis tunda ja sellega hetkel tegeletakse, kuid kõik külmikud toimivad korrapäraselt.

Miido sõnul on nende müügitopis ootuspäraselt jäätised, puuviljad ning hele õlu. "Kõige suurema kasvu on palavate ilmadega teinud arbuusi müük, mis eelmise kuu sama nädalaga võrreldes kasvas 65%i, pudelivee müük kasvas 15% protsenti ning jäätiste müük ligi 10%," ütles ta.

Prismas on tühjaks ostetud ventilaatorite letid. Ventilaatorid olid eile õhtul otsas nii Sikupilli kui ka Mustakivi Prismas.

Prisma kommunikatsioonijuht Piret Lankotsa sõnul on nad juba teinud lisatellimused ja lähipäevil peaks uued ventilaatorid poelettidel olema.

"Prismas valmistusime suvekuumuseks nii nagu ka eelnevatel suvedel – jälgides pidevalt jäätise, grilltoodete ja karastusjookide saadavust ja tellides müükide kasvades kaupa juurde," ütles Lankots. "Üldiselt tegeleb sellega meil automaatne tellimissüsteem aga suvel on vahel vaja vastavalt klientide huvile neid tellimusi suurendada."

Rimil paistab olevat kõige rohkem probleeme külmade jookidega - Postimaja Rimis valitses külmikutes jookide osas pea täielik tühjus.

Rimi sisekommunikatsiooni spetsialist Heleri Tamme ütles, et praeguste palavate ilmadega tuleb tõesti paraku ette, et jooke jahutavad külmikud ostetakse päeva jooksul mitu korda tühjaks, kuigi tavariiulis on kaup olemas. "Tulenevalt suurest nõudlusest ja kogu teenindussektorit puudutavast tööjõupuudusest ei jõuta alati külmikut nii kiiresti täita kui see uuesti tühjaks saab. Samuti ei jõua joogid külmikus selle ajaga maha jahtuda. Vabandame klientide ees, kellele olukord on valmistanud ebamugavusi," sõnas ta.

Tamme kommenteeris üldolukorda, et kuumad ilmad on kõige enam mõjutanud jäätise ja karastusjookide müüke. "Kui muul aastaajal ostetakse suuremaid jäätisepakke kodus või seltskonnas nautimiseks, siis suvisel ajal kasvab märgatavalt väikeste jäätiste müük, mida on hea kohe tarbida," ütles Tamme.