Punak hoiatab inimesi tülitavate end Swedbanki töötajateks nimetavate kelmide eest, kes üritavad kelmust korda saata ja telefoni teel inimese panga andmed teada saada.

Erinevatelt numbritelt saabuva venekeelne telefonikõnega üritatakse vanemaid inimesi veenda avama pangas deposiitkontot. Kindlasti tasuks sellise asja eest hoiatada vanemaid heauskseid inimesi, kes võivad juttu uskuma jääda.

Libakiri Danske pangast

Veel on veebikonstaablile märku andnud inimesed, kes on saanud libakirja Danske pangast, mis viib kahtlase lingini. Petukirjas on Punaku sõnul kirjas tekst, et tekkis probleem raha ülekandmisega ning palutakse vaadata lisatud dokumenti.

Dokumendi näol on tegemist pahavaraga seotud dokumendiga, mis võib ohtu seada Windowsi operatsioonisüsteemiga arvuti, milles on kasutusel uuendamata tarkvara. Veebikonstaabli sõnul ei tasu dokumenti kindlasti avada ja kui see peaks olema juhtunud, siis ei tohiks kindlasti vajutada dokumendi ülemisel real tekkivale soovitusele „enable macoros".

Kui viimast on siiski tehtud, siis tasub pöörduda arvutispetsialisti poole pöörduda, kes arvuti üle vaataks. Täpsemalt on kelmuse kohta võimalik lugeda sellelt leheküljelt.