Ajakirja Consumer Reports telefonide testimise eksperdi Rich Fisco sõnul on mõned strateegiad, kuidas on võimalik nutitelefoni aku kestvust pikendada.

„Seadete alt tuleks valida „aku", kust omakorda vastavalt telefoni mudelile on võimalik valida aku säästmise režiim, mille käivitamisel kasutab telefon korraga vähem energiat," tutvustas Fisco.

Lisaks soovitab ekspert välja lülitada rakenduste nagu Facebook ja Spotify automaatsed teated ning liikuvate animatsioonidega ekraanitausta, mille asemel võiks kasutada lihtsat liikumatut pilti.

Androidi kasutajatel soovitab Fisco kontrollida widgeteid, mis end reaalajas uuendavad, aku säästmise sooviga tuleks need välja lülitada või kustutada.

Üks aspekt, mida jälgida on Fisco sõnul üleüldine aku tervis. „Selleks, et kortollida, millises seisus aku on, saab osadel telefonidel samuti leida seadete alt vastava koha," rääkis ta. Lisaks on eksperdi sõnul olemas veel eraldi rakendusi, mis on võimalik kerge vaevaga enda telefoni alla laadida.

Ekspert ise kasutab „AccuBattery" nimelist rakendust, mis näitab võimsust, mille juures aku töötab. „Kui hetkevõimsus on algsest alla 80%, peaks mõtlema aku vahetusele," rääkis Fisco.