Apple käive kasvas majandusaasta kolmandas kvartalis aasta varasemaga võrreldes 17 protsenti 53,3 miljardi dollarini. Seda on rohkem, kui Wall Streeti analüütikud ootasid, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

Ettevõtte kasum kasvas aastatagusega võrreldes 32% 11,5 miljardi dollarini.

„Meil on hea meel teada anda, et ettevõttel oli ajaloo parim juuniga lõppev kvartal ning juba neljandat kvartalit järjest oli käibekasv kahekohaline,“ tõdes ettevõtte juht Tim Cook teates.

Apple aktsia hind kerkis pärast majandustulemuste avaldamist eile börsi järelkauplemises 4%.

iPhone’ide müük tükkide järgi kasvas vaid protsendi võrra 41,3 miljonini, kuid kõrgem keskmine müügihind kergitas käivet aasta võrdluses 20% 29,9 miljardi dollarini. Käivet kasvatas kalli iPhone Xi edu, mudel oli ettevõtte kõige populaarsem müügiartikkel, kergitades keskmist müügihinda 20% 724 dollarini.

Apple teenuste üksuse- kuhu kuuluvad App Store, iCloud ja Music- käive kasvas 31% 9,5 miljardi dollarini. Tulemus oli Wall Streeti analüütikute oodatust parem, kuid seda kergitas ühekordne 236 miljoni dollari suurune tulu võidetud kohtuasjast.

Ka ettevõtte eesootava kvartali prognoos oli analüütikute omast positiivsem. Käibeks ootab ettevõte 60-62 miljardit dollarit.