"Coop Panga klientidele on sularaha võtmine teenustasuta, kuid sularaha välja võtmiseks peab klient sooritama samal ajal vähemalt 1-eurose ostu. Korraga saab välja võtta minimaalselt 5 ja maksimaalselt 100 eurot," kirjeldas Coop Panga igapäevapanganduse juht Teet Kerem 6. augustil avatava üle Eestilise teenuse toimimist.

Teenuse kasutamine on lihtne

Keremi sõnul sarnaneb poe kassast sularaha väljavõtmine sularahaautomaadi kasutamisega. "Kassas tuleb enne ostude eest tasumist öelda teenindajale soovitud summa ning sisestada makseterminali oma pangakaardi PIN-kood," ütles ta.

Seejärel annab Keremi sõnul müüja kliendile kaupluse kassast soovitud sularaha ja summa arvestatakse kliendi pangakontolt maha.

"Nendes piirkondades, kus teenust seni pakkunud oleme, on kliendid selle päris hästi vastu võtnud, juulis tehti üle Eesti umbes 5000 sellist sularahatehingut," kirjeldas ta. 29. maist on teenust pakutud ligi 120 kaupluses.

Loodetakse konkurentsieelist

"Laiema sularaha teemalise teavituskampaaniaga on plaan alustada pärast seda, kui teenus on kättesaadav kõigis kauplustes ehk tulevikus näeme tehingute arvu olulist kasvu," sõnas Kerem.

Keremi sõnul on see kindlasti nende konkurentsieelis. "Coop Pank eristub teistest pankadest eelkõige seetõttu, et tänu koostööle Coopi kauplustega saame tuua pangateenused üle Eesti tagasi sinna, kust muud pangad on viimastel aastatel ära kolinud," oli ta lootustandev.