Seni on kampaaniad piirdunud enamasti mõne päeva kuni nädalaga ja hinda on püsikliendile alandatud kolme sendi võrra. Möödunud nädalal aga said kütusemüüjate püsikliendid kahe päeva jooksul riburadapidi pea kõigilt suurematelt tanklakettidelt identse sisuga kampaaniapakkumised: bensiinihind langetati kolmeks nädalaks ehk sisuliselt augusti lõpuni viie sendi võrra letihinnast alla, kirjutab ERR.

Ehkki Eestis on viis senti liitrilt enneolematu soodustus, on niigi soodsama kütusega Läti-Leedu klientidel ka siin eelis: lõunanaabrite juures teevad kütusemüüjad kampaaniate ajal seitsme-kaheksa sendiseid allahindlusi liitrilt.

"Tanklaketid teeevadki oma kampaaniad nii, et üks alustab ja teised lähevad kaasa. Üks kampaania ajab teist taga, tanklaketid püüavad teineteist üle trumbata, ega keegi ei lase sammu ega vahet sisse - kui üks teeb kampaania, lähevad teised lähevad sellele järele," ütles Alexela Oil juhatuse liige Alan Vaht, lisades, et ta ei mäletagi, et nii ulatuslikke ja suuri kampaaniaid varem tehtud oleks.

Circle K Eesti peadirektor Kai Realo sõnul ei ole saladus, et mootorikütuste liitrimüük Eestis viimastel aastatel on olnud kas languses või väga väikeses tõusus ning seda majanduskasvust hoolimata. "üügimahtude languse taga on loomulikult mootorikütuste kõrge hind – lisaks Lätist ja Leedust oluliselt kõrgematele aktsiisidele on hindu mõjutanud ka toodete omahinna tõus ning dollari kursi tugevnemine."

Loe pikemalt ERR-ist.