Võrdluses selgub, et soodsama valiku alkoholi leiab üllatuslikult Selverist, kus valiku kogumaksumus jääb paar senti alla 60 euro. Järgnevad Grossi kauplus ja Maxima, kus koguhind jääb veidi alla 63 euro.

Selgelt kallimad hinnad on ülejäänud poodides, kus hind ületab 68 euro piiri ning Rimi kaupluses on hind lausa üle 70, mis teeb soodsaima ja kallima vaheks üle 10 euro.

Soodsaimat lahja alkoholi valikut pakuvad Selver ja Grossi kauplus. Selver paistab tänu kampaaniale veel kõige soodsam kange alkoholi pakkumistega. Kui vaadata Selveri hinda ilma kampaaniasoodustuseta, on meie tootevalik odavaim Maximas ja Grossi kaupluses.

Alkoholivaliku sekka kuulusid lahjemad alkohoolsed joogid – õlu, siider ja long drink; kangema valiku seast leiab viina, rummi ja traditsioonilise Vana Tallinna; aga ei puudu ka venisõprade valik.

Aktsiis mõjutab hinda tugevalt

Tugevalt meedia tähelepanu all olnud ja viimati selle aasta jaanuaris tõusnud alkoholiaktsiis moodustab märgatava protsendi alkoholi hinnast. Eelmisel aastal laekus riigieelarvesse alkoholiaktsiisi 55 miljonit eurot vähem kui prognoositud.

Eestis on aktsiisimäärad erevatele alkohoolsetele jookidele erinevad. Eraldi määrad kehtivad kääritatud jookidele etanoolisisaldusega üle 6 alkoholi mahuühiku, alla 6 alkoholi mahuühiku ja muule alkoholile. Ehk siis kehtivad erinevad määrad õllele, veinile ja kangele alkoholile.

Soodsam aktsiisimäär on väikeõlletootjate toodangule, kes tootdavad aastas kuni 6000 hektoliitrit õlut.

Hinnavõrdlus on läbi viidud 2. augustil Torupilli Selveris, Kristiine Prismas, Lasnamäe Maximas, Lasnamäe Centrumi Rimis, Kivila Grossi poes ja Mustakivi Konsumis.