Tehing allkirjastati 2017 aasta 18. detsembril ja viidi lõpule 31. augustil 2018.

VIG-st saab Baltimaade turuliider, teatas selts, mille turuosa moodustab 2018. aasta esimese kvartali andmete põhjal pärast firma Seesami ja selle Läti ning Leedu filiaalide ostmist ligikaudu 23,7 protsenti.

Tegu ei ole VIG-i esimese ostutehinguga Baltimaades – 2016. aastal ostis kontsern Läti kahjukindlustuse ettevõtte BTA Baltic Insurance Company (BTA). VIG-ile kuulub ka kindlustusselts Compensa Vienna Insurance Group (Compensa). Pärast tehingu lõpule viimist esindavad VIG-i kolm kindlustusettevõtet: BTA, Compensa ja Seesam. 2018. aasta esimesel poolel oli kõigi VIG-i ettevõtete (sh Seesami) brutopreemiate kogusumma kokku ligikaudu 229 miljonit eurot.

„VIG järgib erinevate brändide ja kohaliku äriüksuse strateegiaid. Seega jätkab Seesam tegevust Andri Püvi juhtimisel. Lõppkokkuvõttes põhineb kontserni edu iga brändi tugevustel ja kohalikul oskusteabel, mille põhjal pakutakse klientidele just nende vajadustest lähtuvaid tooteid ja teenuseid,“ selgitas Baltikumi turu eest vastutav Vienna Insurance Group juhtkonna liige Franz Fuchs.

1991. aastal asutatud Seesamist sai 2006. aastal osa OP Financial Group’ist. Seesamil on Balti riikides 23 müügiesindust ja üle 180 000 kliendi, kellest eraisikud moodustavad 85 protsenti. Tehing ei mõjuta Seesami klientide kindlustuslepinguid ega nende tingimusi. Lähikuudel viiakse läbi muudatused Seesami logo kujunduses. Ettevõte teeb üksikasjad teatavaks hiljem.

„Seesam on end turul kindlalt sisse töötanud ja tulutoov kindlustusandja, mille ulatuslikust kindlustusmaaklerite võrgustikust ja tugevast meeskonnast on meil palju võita. VIG näeb olulise tugevusena ka Seesami laialdast otsemüügi ja online-teenuste osutamise kogemust,“ ütles Franz Fuchs.

Seesam kogus 2017. aastal kindlustusmakseid ligikaudu 65 miljonit eurot, mida on 9,3% enam kui eelneval aastal. 2017. aastal oli Balti riikide kahjukindlustuse turuosa ligikaudu 5,3 protsenti. Seesamil on Baltikumis 342 töötajat, kellest 154 töötab Eestis, 86 Lätis ja 102 Leedus.