Kui võrrelda tavalisemate mööbli- ja sisustustoodete hindasid Läti ja Soome Ikea kodulehtel, tuleb kogusumma 12 toote puhul soodsam Lätis. Vahe tuleb selgelt sisse diivani ja söögilaua hinna puhul, mis on Lätis vastavalt 70 ja 24 eurot soodsamad.

Riia Ikea juht Inga Filippova ütles poe avamisel, et Läti kaupluses pakutakse põhjalike uuringute tulemuste põhjal klientidele suurt valikut soodsaid lahtikäivaid diivaneid, mis on Läti peredes populaarsed. See suunitlus on selgelt näha ka hinnavahe puhul.

Soome Ikea kauplusest saab soodsama hinnaga kätte tabureti ning väikese diivanilaua, kuid vahed on üks ja kaks eurot, mis ei mängi ilmselt suurema ostusumma puhul enam väga rolli. Üks hinnavahe tekitaja on kahe riigi erinev käibemaks, mis on Lätis 21% ja Soomes 24%.

Vaata hinnavõrdlust lähemalt allolevast tabelist.

Vahe tuleb sisse ka sõidus

Kui on soov minna Ikea kauplusesse ostlema tasuks lisaks hinnavaatlusele mõelda ka vahemaa peale, mis kulub sinna sõitmiseks. Laevapiletite hinnad varieeruvad, kuid soodsaima pakkumise leiab Tallinkiga näiteks üks 16 eurot auto kohta, mida tasuks kaaluda, kui Läti olulisemalt kaugemale jääb kui Soome.

Tavapärase hommikul väljumisega ja samal õhtul tagasi tulemisega laevareis kahele inimesele autoga, läheks maksma 140 eurot, mis tuleks lisada ostude summale.