"Eelmisel nädalal lisasime tarbijavaidluste komisjoni musta nimekirja kaks ettevõtet, kelleks on OÜ Sonic Invest ja OÜ Gegard," kirjutab tarbijakaitseamet. Viimane neist on juba varemgi mustas nimekirjas. Mõlema vaidluse keskmeks oli autokaup ning taganemisõiguse kasutamine.

Tarbija ostis Sonic Invest e-kauplusest carworld.ee 731,80 euro eest auto veljed, ent kaupleja kaupa ei saatnud pakkudes siiski vahetust mõne muu kauba vastu. Tarbijale asendustoode ei sobinud ja soovis raha tagastamist, ent kaupleja ei vastanud kirjadele ega tagastanud raha.

Teisel juhul ostis tarbija Gegard OÜ kauplusest telefoni teel auto varuosa maksumusega 105 eurot, millele lisandus 3,80 saatmiskulu. Toote kättesaamisel selgus, et saadeti vale varuosa. Tarbija tagastas toote, nagu kauplejaga kokku lepitud, ent kaupleja raha ei tagastanud.

"Pea meeles, et enne kui teed tehingu, vaata alati meie mustad nimekirjad üle," manitseb amet. Nimekirjad on ajas muutuvad - ettevõte eemaldatakse nimekirjast, kui õigusrikkumine on kõrvaldatud.

Tarbijavaidluste komisjoni musta nimekirja leiad SIIT.