Lääne Elu toimetuse poole pöördus Haapsalu naine, kelle 92-aastane vanaema jäi 200 eurost ilma, kuna jäi petist uskuma ning lasi ta enda korteri uksest sisse. Eelmisel laupäeval käis tõmmu välimusega 30-40-aastane naine kortermaja trepikojas ukselt uksele ning vanamemm lasi kelmi uksest sisse.

Naisterahvas pakkus memmele tasuta nr 40 kingi ja kuigi tema enda jalanumber oli 35, võttis ta need vastu. Hiljem selgus, et võõras oli tasuta saabaste eest lahkudes heauskse vanaproua rahakotist kaasa võtnud 200 eurot.

Juhtumeid on veel

Sotsiaalmeedias on nii mõnigi inimene teatanud, et on sarnast naisterahvast Haapsalus liikumas näinud. Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits ütles, et selliste juhtumite puhul tuleks kahtlastest inimestest või autodest pilt teha ja kohe politsei poole pöörduda, sest mitu päeva hiljem on väga raske selgeks teha, mis õieti juhtus.

Palmits lisas, et suvel liikusid sarnaselt Läänemaal ringi poti- ja pannimüüjad. Tema sõnul on petiste puhul tegemist väga sõnaosavate inimestega, kes ohvri käest suurema summa välja meelitavad kui asi väärt. Esimene reegel on aga siiski see, et võõraid ei tohi sisse lasta ja nendega vestlusse laskuda.