Nii näeb ette plaanitav seadusemuudatus. Praegu Venemaal pärast kella 23 alkoholiga kaubelda ei tohi. Kioskites õllemüük keelati 2013. aastast

Seaduseelnõus märgitakse, et kolmandate riikide kehtestatud sanktsioonide tõttu seisavad Venemaa alumiiniumtoodete tootjad silmitsi järsu nõudluse langusega. Lisaks usuvad eelnõud väljatöötajad, et samm toetab õlletööstust, vähendab kangete alkohoolsete jookide ning surrogaatide tarbimist ning suurendab eelarvelaekumisi.

Õlletootjad toetavad plaani, kuid eksperdid kahtlevad, kas need meetmed Rusali toetavad, sest metallpurkide tootmiseks läheb vaid väike osa alumiiniumist.

Alumiiniumpurke toodab Venemaal kolmes tehases ameerika firma Ball. Kuni 2008. aastani kuulus Vsevoložki tehas Rusalile kuuluvale Rostarile ning hiljem Oleg Deripaska En+ grupile, kuid 2008. aastal müüdi tehas inglaste Rexamile, mille 2016. ostis Ball. Rusali ja Rexami tehingu ajaks tootsid Venemaa tehased umbes 3,9 miljardit purki, mis vastab umbes 60 000 tonnile alumiiniumile. Eelmisel aastal tootis Rusal 3,7 miljonit tonni alumiiniumi.

Venemaa väike-ja keskmise suurusega ettevõtete organisatsiooni Opora Rossii asepresidendi Pavel Sigali hinnangul ei ole plaanitav meede tõsiselt võetav. Üks alumiiniumpurk kaalub 15 grammi. Kui öösel müüakse kuu aja jooksul 30 miljonit sellist purki, teeb see kokku vaid 450 tonni alumiiniumi, mis aga vaevalt tootjaid päästab, räägib Sigal. Tema sõnul toetab see meede peamiselt õlletootjaid, kel aga praegugi mingeid probleeme ei ole.