Delfi Kasulikule edastatud vihje kohaselt on Riia Ikea olnud oma esimestel tegutsemisnädalatel kimpus sellega, et kaup saab poest kiiremini otsa, kui seda jõutakse juurde tellida. Mis teeb asja huvitavaks - väidetavalt on mööblikauplus väga populaarne olnud just eestlaste seas, sest kui soovitud tooteartikkel otsas, siis ütlevad müüjad, et "otsas, eestlased ostsid ära". Ka üle poolte parklas olevate autode olevat Eesti numbrimärkidega.

Vihje kohaselt müüakse Ikea tooteid edasi oksjonikeskkondades, et selle pealt hõlpsalt raha teenida. Sellele annab kinnitust fakt, et näiteks osta.ee veebilehel on hetkel müügis ligi 300 Ikea toodet.

Ikea Baltimaade kommunikatsioonijuht Renata Dantė ütles, et Ikea ametlikud poed on ainukesed kohas, kus tohib Ikea kaupa müüa, lisaks pakuvad nad teenuseid nagu garantii.

Dantė kinnitas ka seda, et pood on eestlaste seas populaarne, kuid täpsemaid numbreid ta ei tea. "Me ei tea, palju siin eestlaseid käib, aga kindlasti rohkem, kui Vilniuse Ikea poes," ütles ta.

Ta lisas, et mitmed tooteartiklit on tõepoolest otsa saanud, kuid probleemiga tegeletakse. "Praegu on situatsioon juba normaliseerumas," ütles ta.

Seda, kas kauba otsa saamises on süüdi just peaasjalikult eestlased, Dantė öelda ei soovinud, sest tegemist on tema sõnul spekulatsiooniga.