Eile õhtul tõstis Olerex 95 bensiini hinna 1,439 euroni liitri kohta, mis on viimase kuue aasta rekordhind. Teised müüjad aga hinnatõusuga kaasa ei läinud - vastupidi, Alexela, Neste ja Circle K hoopis langetasid hina 1,339 euroni liitri kohta. Seega oli tekkinud olukord: mõnes piirkonnas kõrvuti tanklad, kus hinnavahe tervelt 10 senti.

Täna tõstsid aga Neste ja Circle K samuti 95 bensiini hinna sarnaselt Olerexile 1,439 euroni liitri kohta. Teistest hiljem tõstis hinda Alexela, kelle hind on nüüd samuti konkurentidega sama.

Olerex, Circle K, Neste, kütuse hinnad

Krooningu tanklates on kütuse hind madalam, bensiin 95 1,369 eurot liitri kohta ja diisel 1,359.

Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste ütles, et tugev konkurents ei kiskunud kohe kõiki kütusemüüjaid hinnatõusuga kaasa ning 1,339 eurot hinnatase püsis kuni tänase hommikuni. "Kütuse hinnad Eestis on olnud juba mõnda aega madalamal kui ostuhinna järgi peaks olema ning lõputult ei saanud see kesta," kommenteeris ta.

Alexela juhatuse liige ja kütuseekspert Alan Vaht kirjeldas eile, et kütusehinna tõus tuleneb ebastabiilsusest maailmaturul."Täna on turul kaks probleemi. Esiteks, Iraani nafta jääb turult kõrvale, teiseks see, et Venezuela majandus ja tööstus on koku kukkunud. Turul spekuleeritakse, et Venemaa ja OPEC peavad asendama Venezuela ja Iraani tootluse, kuid kuna kaheldakse OPECi võimekuses nii palju naftatootmist kompenseerida, siis ongi hind tõusnud," selgitas Vaht ning jätkast, et eilne ajutine hinnalangus on pigem lühiajaline nähtus.

"Pikalt on meie hinnad Eestis olnud paisu taga kinni, need pole läinud kõrgemal 1,4, eurost liitri kohta, mis on selline psühholoogiline piir, mida turukonkurents kõrgemale upitab - kõik kannatavad viimase piirini, et mitte minna sellest psühholoogilisest piirist kõrgemale. Hind on arvutuslikult juba ammu olnud üle 1,4, aga turul on nii metsik konkurents, et me täna nägime isegi hinnalangust," selgitas Vaht.