"Tegelikult talvise diislikütuse tulek paneb hinnale orienteeruvalt 2-2,5 senti hinda juurde," ütles Circle K mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi. "Kuidas diislikütuse hind käitub mootoribensiini suhtes on teine küsimus. See sõltub konkreetselt maailmaturu hinna liikumisest, kus nii mootoribensiin kui ka diislikütus on täiesti eraldi kaubeldavad tooted. Vastavalt sellele kuhu poole üks või teine liigub, muutuvad ka hinnad, kirjutab.

Alexela juhatuse liige Alan Vaht märkis, et seaduse järgi alates 1. detsembrist Eestis müüdav diislikütus on sõltuvalt selle külmakindlusest suvisest diislikütusest 2-2,7 senti kõrgem. "Igal juhul talvisele diislikütusele üleminek tõstab diisli hinda tanklates vähemalt 2 senti. Kui nüüd minna üle klass kangemale talvekütusele, siis selle mõju on 2,7 senti."

Vahi sõnul peaks talvise diislikütuse müügist tingitud hinnatõus jõudma tanklatesse kuskil novembrikuus. "See suurem mõju saab olema novembri teises pooles kui valdavalt minnakse üle talvisele diislikütusele," märkis Vaht.