Kasuliku toimetuse poole pöördus Pavel, kelle sõnul ostis ta Hansapostist eelmise aasta maikuus 413 euro eest LG NoFrost külmkapi, garantiiga kaks aastat. "Sellel suvel miskipärast sügavkülmik ei hakanud enam külmutama, saatsime kapi parandusse Hansaposti, külmkapil ei olnud mitte ühtegi välist defekti, ei mõlke ega kriime," kinnitas Pavel.

"Lubatud kuupäeval tuli kapile järgi kuller, kes transportis kapi ilma mingisuguse kaitseümbriseta otse remonti," kirjeldab mees.

Septembri lõpus toodi külmkapp remondist tagasi, kuid mitte sellisena, nagu loodetud. "Kui avasime pakendi, saime šoki, sügavkülm oli paksult musta hallitust täis, väliskorpusel mõlgid ja kriimud ning endiselt ei külmutanud mitte midagi. Tekkis küsimus, kas üldse seda külmkappi avati terve kuu jooksul, mis ta remondis oli," räägib Pavel.

"Helistasime, et tagasi remonti saata, olid nõus võtma, aga küsimuste peale kus täpselt teda parandati ja miks sellises seisus tagasi remondist tuli, ei osatud Hansapostist midagi vastata, küsisin, kas mingis kuuris parandati, et kui on ikka LG, siis miks esindusse ei saadetud, öeldi, et neil leping teise firmaga. Väga kummaline!"

Paveli sõnul hakkasid nad uut külmkappi nõudma, kuid seejärel ei saanud ta Hansaposti klienditeeindust enam kätte. "Lõpuks helistasin teise numbri pealt ja võeti kohe kõne vastu, aga midagi ei öeldud."

Hansaposti turundusdirektori Maris Kivi sõnul on kliendi mure on alati ka Hansaposti mure, seega keskenduvad nad alati lahendusele, mitte süüdistamisele ning näpuga näitamisele. "Klientide kõnedele vastab igapäevaselt üle neljakümne klienditeenindaja, ignoreerimata ühtegi kõnet või numbrit. Antud kaasus on hetkel pooleli ehk, et 8.10 saatis Hansapost kõnealuse külmiku uuesti hoolduspartnerile (Renerki Kaubanduse OÜ), ning ootame diagnostika vastust," ütles ta.

Kivi sõnul on endiselt vastuseta küsimus, milline on toote tehniline probleem, ehk miks külmik kliendi kodus ei tööta, küll aga tegi seda hoolduse pakkuja juures, läbides toote diagnostika 12. septembril, saades hoolduselt vastuseks – viga ei tuvastatud.

"Mõlkide puhul on kliendi väide, et temalt viidi kaup ära ilma väliste defektideta, aga Hansaposti raportis on kirjas, et kuller tõi kauba 28.08 kilesse pakitult ning mõlgi ja kriimustustega," ütles Kivi. Tema sõnul on aga kliendil õigus esitada pretentsioon kullerfirmale (antud juhul Omnivale) tootele tekitatud vigastuste eest. "Hooldusesse toimetatud toodete pakendeid Hansapost ei ava vaid edastab need kaubad otse hoolduspartnerile."

Kivi ütles, et mis puutub hallitusse, siis see võib paraku tekkida suhteliselt kiiresti kasutuses olnud ja vooluvõrgust väljas seisvale külmikule. "Soovitame klientidel enne toote hooldusesse saatmist see kuivatada."