If Kindlustuse varakindlustuse tootejuhi Veiko Sepa sõnul saab enamik pesu- ja nõudepesumasina kahjudest alguse seadme äravoolu voolikust, mis on hakanud lekkima või purunenud.

„Selle ennetamiseks tuleks äravoolu voolikut vahetada iga viie aasta tagant, sest just selle aja möödudes väsib see ära ja muutub potentsiaalselt eriti ohtlikuks. Süüdi on selles voolikut läbivad kemikaalid ja tekkinud vibratsioon, mis ajapikku nõrgestavad voolikut ja selle ühenduskohti," rääkis Sepp.

Mõtle ka naabritele

Ta rõhutab, et kortermajas elades tasub kodukindlustuse juurde sõlmida ka kinnisvara omaniku vastutuskindlustus. „Voolaval veel on pahatihti komme tungida ka alumiste naabrite korterisse. Kui kodukindlustus hüvitab enda korteris juhtunud kahjud, siis vastutuskindlustus on abiks just nendel puhkudel, kui näiteks uputus on teinud pahandust ka alumiste naabrite juures," ütles Sepp.

If Kindlustus on pesumasinate poolt sellel aastal tekitatud veekahjusid hüvitanud 110 000 euro eest, nõudepesumasinate põhjustatud kahjusid aga 35 000 euro eest. Kõige kulukam pesumasina tekitatud uputus tõi endaga kaasa 7400 euro suuruse kahju hüvitamise. Ifi klientidel on sellel aastal olnud kokku pea 1000 veekahju.

7 nõuannet, kuidas ennetada pesu- ja nõudepesumasinate põhjustatud õnnetusi:

  1. Vaheta seadme äravoolu voolikut iga 5 aasta tagant, kuna see kulub aja pikku. Kulunud voolik võib puruneda või lekkida.
  2. Kontrolli regulaarselt masina voolikuid ja ühenduskohti, et avastada lekkeid. Selleks pühi köögipaberiga peale masina töötsüklit ühenduskohti ja voolikut, et tuvastada märg koht.
  3. Ära jäta kodust lahkudes pesumasinat tööle.
  4. Pesumasin peab olema paigaldatud ruumi, kus on olemas põrandatrapp.
  5. Ühenda masin veevõrku selleks ettenähtud kraani kaudu. Sulge kraan, kui seadet pikemat aega ei kasutata.
  6. Paigalda pesu- ja nõudepesumasina äravoolu vooliku ja ühenduskohtade alla lekkekaitsealus.
  7. Lase masin paigaldada professionaalil, et vältida valesti paigaldamisest tingitud probleeme.