Kristiine rehvi ja autohooldusest öeldi, et sel aastal on olnud näha teatavat tendentsi, et rehvid vahetatakse varem. „Aga on ka neid, kellel pole igapäevatoimetuste kõrvalt lihtsalt enne aega rehvide vahetamisega tegeleda, kui juba halvad ilmad käes," kirjeldas mees.

„Inimesed hakkasid juba kolme nädala eest vaikselt rehve vahetama. Aga praegu on kindlasti tippaeg kätte jõudnud," rääkis esindaja Marja autokummist. Praeguseks on kogunenud juba korralik järjekord ja kiirelt rehvide vahetamiseks aega ei leia.

Tasub ette planeerida

Marja autokummi saaks praegu esimesel võimalusel aja broneerida 6. või 7. novembriks. Kristiine rehvi ja autohooldusest kinnitati, et neil on esimesed vabad ajad järgmise nädala lõpu poole, neljapäeval ja reedel.

Kristiinest soovitatigi, et rehvide vahetus tuleks kindlasti pikemalt ette planeerida, siis ei pea järjekorras ootama. „Eks inimesed jagunevad enam-vähem kaheks. Üks hulk on sellised, kes panevad talverehvid pigem varem alla ja jälgivad hoolega ilma. Teistel aga jääb erinevatel põhjustel see hilisemaks. Fakt on see, et igal aastal on esimese lume tulekuga vaja paljudel korraga rehve vahetama minna, sellisel juhul on aga suhteliselt lootusetu aega saada."

Kel, aga nädalavahetusel ees pikemad sõidud ja ei soovi kehvade ilmaolude korral ohutusega riskida, siis on võimalik minna 24 tundi lahti olevasse rehvivahetusse. Üheks selliseks on näiteks Gekkon Service, mille esindused asuvad Tallinna kesklinnas, Mustamäel ja Lasnamäel, kus saab rehvid vahetatud elava järjekorra alusel.

Gekkon Service'st öeldi, et praegu on Mustamäe esinduses järjekord umbes kaks tundi, Lasnamäel veidi vähem. „Sel aastal on tulnud kliendid rehve vahetama ka varem, mis on hea, sest siis ei pea nii pikalt järjekorras ootama," tõdes esindaja.

Hinnad varieeruvad

Marja autokummist öeldi, et rehvivahetuse hinnad nende juures algavad 25 eurost ja keskmine hind jääb 40-50 euro juurde. Sarnased hinnad on ka Kristiine rehvi- ja autohoolduses, kus saab keskmise auto rehvid vahetatud 40-45 euroga. Ööpäevaringselt lahti oleva Gekkon Service hinnad on esindaja sõnul 30-35 euro kandis.