Intervjuus Rahageeniusega märkis ettevõtja Indrek Kasela, et Eesti inimene peaks hinnatõusuga rohkem võitlema ning seda hääletama just enda rahakotiga. "Tulge mõistusele, jätke see kahe-poole ja kolmeeuroste kohvide joomine ära. See ei ole normaalne. Me peaksime võitlema hinnatõusuga rohkem."

"Näitame oma protesti hinnatõusu vastu sellega, et ostame asju internetist ja ostame toitu poest, kokkame kodus või saadame sõbra Lätti. Aktiivne kodanikuvastupanu hinnatõusuga on ikkagi kõige edukam. Seda võiks teha," ütles ta.

Kasulik uuris järele, kas Kasela jutt kolmeeurostest kohvidest vastab tõele ja vaatas, millise hinnaga tassi või topsi kohvi kätte saab.

Kohvikuketis Reval Cafe saab kõige tavalisema kohvi kätte näiteks 2,1 euroga. Küll aga maksab latte juba 3 eurot ja cappucino 2,8 eurot.

Kohvipoes Coffee In maksab latte 2,60-3,70 euro ringis, olenevalt suurusest. Aga kõige suurem karamellilatte maksab lausa 4 eurot. Cappucinode hinnaklass on sama.

R-kioskites on kohvi pisut odavam, kuid see sõltub palju väikepoe asukohast ning kohvi suurusest. Üldiselt jäävad hinnad 2-2,50 euro vahemikku.

Palju maksaks aga tass kohvi kodus valmistades? Mis on ühe kohvitassi omahind? Kulta Katriina filtrikohvi kilohind on Prismas näiteks 8,58 eurot. Ühe liitri peale läheb tavaliselt kuskil 60-70g kohvipuru. Seega saab 9 euro eest umbes 14 liitrit kohvi, 3 euro eest ligi 4,6 liitrit kohvi.

Tassis on tavaliselt umbes 250 milliliitrit vedelikku. Seega saab kilo kohvipuru eest 56 tassi kohvi. See teeb tassi hinnaks umbes 15 senti.

Hea lugeja! Mis on kõige ülemakstumad tooted, mille hinna vastu võiksime võidelda neid mitte ostes? Kirjuta oma arvamusest kasulik@delfi.ee