"Kuigi alles reedel heitsime pilgu tarbijavaidluste komisjoni otsuseid mitte täitvate ettevõtete nimekirjale, siis vahepeal on sinna lisandunud veel uusi ettevõtteid," kirjutab tarbijakaitseamet.

Sel korral on musta nimekirja kantud DPK Invest OÜ (www.autojarelmaks24.ee), Aleksi Äri OÜ (kauplus Roberto Bravo & Time) ning Nittis OÜ (kauplus NS King). Vaidluste keskmeks vastavalt kasutatud auto, sõrmus ning jalatsid.

Tarbija ostis DPK Investist (www.autojarelmaks24.ee) kasutatud auto Mitsubishi Pajero hinnaga 2999 eurot, millele lisandus lepingutasu. Paraku juba esimesel päeval ilmnesid probleemid autoga. Kaupleja tarbija avaldusele ei reageerinud.

Teine lugu puudutab juhtumit, mil tarbija ostis Aleksi Äri kauplusest Roberto Bravo & Time 299 eurot maksnud roosa kvartsiga sõrmuse, millel nädal hiljem tuli kivi lahti.

Kolmanda vaidluse keskmeks on Nittis OÜ kauplusest NS King ostetud 22,38 eurot maksnud jalatsid, mida tarbija sõnul ei ole võimalik kanda, kuna rebivad sukkpükse.

Täpsemalt saab nende ja paljude teiste vaidluste kohta lugeda tarbijavaidluste komisjoni veebist SIIT.

Tarbijakaitseamet juhib tähelepanu, et nimekirjad on ajas muutuvad - ettevõte eemaldatakse nimekirjast, kui õigusrikkumine on kõrvaldatud.