Kolmanda kvartali käive hüppas aastaga suisa 44 protsenti, 48,2 miljoni euroni.

Brent toornafta keskmine hind oli 2018. aasta III kvartalis 75 dollarit barrel ehk samal tasemel, mis II kvartaliski. Dollari tugevnemise tulemusena kasvas VKG põlevkiviõlide referentstoote 1%-lise kütteõli keskmine hind 7% võrra 367 euroni tonni eest. „Kuigi Iraani sanktsioonide ootuses lõppes III kvartal õliturgudel korraliku hinnaralliga, siis kriisieelsetele tasemetele jõudmiseks peaksid õlihinnad veel umbes 20% kosuma. Viimased uudised globaalse majanduskeskkonna jahtumisest ning Saudi-Araabia, Venemaa ja ka USA tootmismahtude suurenemisest on oktoobris aga kaasa toonud õlihindade korrektsiooni ning täiendavat tõusu hetkel ei paista,“ kommenteeris turgudel toimuvat VKG finantsdirektor Jaanis Sepp.

VKG kaubaõlide toodang oli III kvartalis 143 000 tonni, mis on 13% rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Erakordselt soe suvi valmistas teatud raskusi ka tootmisele, mistõttu jäi III kvartali kaubaõlide toodang 4% võrra alla II kvartali toodangule. „Praegu töötavad tehased täisvõimsusel ja meie tootmisootused neljanda kvartali osas on kõrged,“ kommenteeris Sepp rahulolevalt.

Ojamaa kaevandus töötab jätkuvalt täisvõimsusel. III kvartalis toodeti 1,08 miljonit tonni kaubakivi ehk 4% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. VKG Energia elektritoodang oli 117,3 GWh ehk 2% suurem võrreldes aasta varasemaga, soojusenergia müük oli vaatamata soojadele ilmadele ainult 1% võrra väiksem. Kontsernile kuuluv võrguettevõte VKG Soojus, kes varustab keskküttega ligikaudu 50 000 elanikku Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Sompas, langetas alates 1. novembrist müüdava soojusenergia hinda 5% võrra 52,66 euroni (lisandub käibemaks) megavatt tunni kohta.