Sibulad külmkappi ei sobi

Sibulaid tuleks külmkapi asemel hoida jahedas ja kuivas kohas. Probleem on selles, et sibulad imavad endasse niiskust, mis paneb need lõpuks roiskuma. Parim viis on hoida neid pimedas kohas, kus jagub õhku, näiteks eraldi toiduainete kapis või keldris.

Samuti tuleks sibulad hoida teistest köögiviljades eraldi, sest eritavad gaasi, mis teiste köögiviljade säilivusele kaasa ei aita.

Kartulid kilekotist välja

Sarnaselt sibulatele, tuleks hoida kartuleid samuti nii, et need saaksid õhku ja oleksid valgusest eemal. Kilekotist tuleks kartulid kindlasti välja võtta ja tõsta näiteks anumasse, kus need õhku saavad või siis näiteks paberkotti.

Kõige halvem koht on säilitada kartuleid külmkapis, sest külm õhk muudab kartulite sees oleva tärklise suhkruks, mille tagajärjel võib kartuli maitse ja tekstuur oluliselt muutuda.

Pane salatilehed paberrätiku sisse

Kui salatilehed on niisked, muutuvad need pehmeks ja limaseks. Selleks, et neid värskena hoida, tuleks veenduda, et lehed on kuivad. Lehed tuleks asetada paberrätikuga vooderdatud karpi kihiti veel paberrätikuga. Oluline on lehti mitte kokku suruda ja pärast seda võib asetada salatilehed külmkappi. Sellisel viisil võivad salatilehed säilida üsna pikka aega.

Küüslauk vajab samuti õhku

Sarnaselt sibulale, on eelistav küüslauku säilitada väljaspool külmkappi, õhutatud ja pimedas kohas. Küüslauk tuleks samuti kilekotist välja võtta, kõige parem on hoida seda anumas, kus mugulad saavad õhku. Hea mõte on hoida neid ka näiteks võrgust kotis.

Spargel tuleks asetada vette

Selleks, et kallis spargel säiliks vajab see kindlasti vett. Selleks tuleks käituda sparglivõrsetega sarnaselt nagu lilledega. Aseta need vähese vee sisse, et varreotsad oleksid vee sees, nii kindlustad, et need säilivad pikka aega ja ei lähe pahaks.

Varsseller fooliumi sisse

Seller vajab samuti säilimiseks vett, sest muidu muutub see lödiks ja läheb hallitama. Parim viis on panna varsseller tihedalt fooliumi sisse, mis ei lase juba olemasoleval vedelikul köögiviljast välja saada. Varte otsad võib jätta katmata ja foolium ei tohiks olla ümber ka liiga tugevasti.

Roheline sibul vette

Rohelist sibulat võib säilitada külmkapis, kuid enne tuleks see asetada kindlasti vette. Selleks tuleks võtta ära kummipael või kile mille sees need poest tavaliselt koju jõuavad ning panna püstiselt näiteks purki, mille sees on veidi vett. Kõige lõpuks võib asetada kogu asja peale kilekoti.

Sarnaselt tuleks säilitada ka maitsetaimi. Aseta need purgi või mõne muu anumaga vette ning kata pealt kilekotiga ning pane kogu täiega külmkappi.