Väldi sünteetilisi materjale

Kuiva õhuga ja külmaga koguvad sünteetilised materjalid või nende segud endasse staatilist elektrit ja annavad seda edasi ka teistele materjalidele ning pindadele. Materjalidest võiks eelistada looduslikke kiudusid, 100-protsendiliseid puuvillaseid, kašmiiri ja villa. Samuti tuleks vaadata, et naturaalsete materjalide hulka poleks lisatud sünteetilisi kiudusid.

Väldi kuivati kasutamist

Pesukuivatis hõõrduvad riided üksteise vastu, millega tekib neisse ka teataval määral staatilist elektrit. Sooja ja kuiva õhu käes see veel võimendub. Pesu tuleks kuivatada lihtsalt õhu käes. Lisades pesuloputusvahendit, on võimalik pesu kuivamist veel kiirendada. Lisaks ei ole osasid riideid soovitav üldse kuivatiga kuivatada.

Lisa niiskust

Riietesse tekib staatiline elekter sellest, kui külm ilm õhus niiskuse hulka vähendab. Lihtne nipp seda vältida on lihtsalt niiskust lisada. Näiteks aitab sellele kaasa, kui kasutada kehal piisavalt niisutavat kreemi. Teine võimalus on piserdada juustele ja riietele veidi vett või teha riiete selga panemisel käed märjaks ning tõmmata käega üle nende riiete, mis kipuvad staatilist elektrit tekitama.

Kasuta pesupehmendajat

Pesupehmendaja vähendab staatilise elektri tekkimist ning riided on pehmed ja ei kortsu nii kiiresti. Kui pesu ajal ununes pesupehmendaja lisada ja staatiline elekter kipub riietele külge tulema, võib teha veest ja pehmendajast pihustatava segu, mis selle vastu aitab. Selleks tuleks lisada 2 dl vee hulka väike sorts pesupehmendajat ja enne riietumist seda riiete sisemusesse piserdada.